MSC cruises đưa ra phương án tăng lương cho thuyền viền từ 1/6/2023

tăng lương thuyền viên msc cruises

Thông báo thay đổi mức lương cho thuyền viên ( xem bản tiếng Anh bên dưới )

Kính gửi các Agency Châu Á,

Sau ba năm đầy thử thách bởi dịch covid, bước sang đầu năm 2023 đã có những tín hiệu đáng mừng cho MSC cruises nói riêng và ngành du lịch tàu biển nói chung. Nhu cầu đi du lịch, nghỉ dưỡng tăng vọt và đội tàu của chúng tôi đang hoạt động hết công suất.

Trong giai đoạn này, chúng tôi luôn cố gắng mang đến dịch vụ chất lượng cao và làm hài lòng các khách hàng của mình. Và để đạt được mục tiêu trên phải kể đến sự nổ lực không ngừng nghỉ và gắn bó đoàn kết của toàn thể nhân viên và thuyền viên của MSC cruises. Và để ghi nhận những đóng góp to lớn ấy, ban lãnh đạo của chúng tôi quyết định đưa ra phương án cải thiện phúc lợi của thuyền viên.

Với các mục tiêu như sau:

  • Cải thiện điều kiện sống và làm việc của thuyền viên.
  • Tạo cơ hội cho các thuyền viên có mong muốn được gắn bó lâu dài với MSC cruises.
  • Khen thưởng hiệu suất làm việc
  • Khen thưởng sự tận tụy, trung thành.

Chúng tôi hiện đang thực hiện một loạt các biện pháp để sớm hoàn thành mục tiêu trên. Điều này bao gồm việc xem xét mức lương, sẽ được thực hiện bắt đầu từ ngày 1 tháng 6 năm 2023. Cụ thể như sau:

1) Bộ phận F&B và Housekeeping

Nhân viên phục vụ nhà hàng, cabin stewards, nhân viên phục vụ quầy bar và nhân viên pha chế được khen thưởng bằng cách tăng lương thông qua những đánh giá về sự hài lòng của khách hàng. Mức tăng sẽ được quyết định dựa trên sự hài lòng của khách, hiệu suất làm việc cá nhân và cả bộ phận và thâm niên công tác. Ngoài ra, các khoản thu nhập khác thuộc bộ phận này sẽ được điều chỉnh.

2) Vị trí Deck, Engine và Hotel

Chúng tôi đã thống kê được có 50 vị trí thuộc các bộ Deck, Engine và Hotel – từ quản lý cấp cao đến xếp hạng đến nhân viên. Nhóm này cũng sẽ được tăng lương.

3) Tất cả các vị trí khác

Tất cả các thuyền viên không thuộc nhóm 1 hoặc nhóm 2 cũng sẽ được điều chỉnh lương.

Chúng tôi muốn nhấn mạnh rằng dự án lần này có phạm vị rộng và sức ảnh hưởng lớn đến với thị trường lao động. Thuyền viên khi làm việc trên các đội tàu của MSC cruises sẽ có điều kiện sống và làm việc tốt hơn. Chúng tôi cũng chú trọng hơn đến các hoạt động đào tạo cũng như tạo ra nhiều cơ hội để các thuyền viên phát triển nghề nghiệp và nâng cao chuyên môn khi đồng hành cùng MSC cruises.

Chúng tôi sẽ sớm chia sẻ với các bạn một bản kế hoạch cụ thể giải tích chi tiết về dự án cải thiện phúc lợi thuyền viên lần này.

Trong thời gian chờ đợi, chúng tôi sẽ rất biết ơn nếu bạn có thể chia sẻ thông điệp này với mọi người để giúp chúng tôi giữ chân nhân tài cũng như tìm kiếm những ứng cử viên sáng giá.

—————————————————————————————————————

Dear Asia Agency,

After three challenging years, the start of 2023 has brought encouraging signs for our Company. With our entire fleet now operating at full capacity as people across the world embrace international travel again, we continue to invest in our Company’s long-term growth.

In this new phase, we know that we can only provide the high-quality service that we want for our guests and to reach our business objectives with a fully engaged and dedicated workforce. For this reason, and in recognition of the sacrifices that our crew made during the pandemic, last year our Company’s Top Management set up a project team to redesign our crew experience and improve welfare.

This project tackled the following key objectives:

  • Improving living and working conditions for our crew members
  • Offering crew members opportunities to follow a lifetime career within MSC Cruises
  • Rewarding exceptional performance leading to guest satisfaction
  • Recognising loyalty

We are now getting ready to implement a range of measures that will help us accomplish these objectives. This includes a general salary review to be carried out as follows starting June 1ST  ,2023 :

1)  F&B and Housekeeping departments

Restaurant waiters, cabin stewards, bar waiters, and bartenders will be rewarded with salary increases reflecting their efforts to always keep our guests satisfied.  The increases will be driven by factors including guest satisfaction, individual and departmental performance, prepaid packages commissions, and seniority. Also, the remuneration of all other roles within these departments will receive a salary adjustment.

2)  Deck, Engine and Hotel positions strengthening our product

We have identified 50 positions across the Deck, Engine and Hotel departments – from senior management to ratings – that strongly support our ability to offer an unmatched product and experience to our guests. This group will benefit from salary raises to reduce the gap with our competitors. We have also created for some managerial positions a new yearly bonus scheme linked to the ship’s net promoter score (NPS), crew satisfaction, and other KPIs related to their individual responsibilities.

3)  All other positions

All crew members who are not part of the first or second group will also receive a salary adjustment following a logic of market competitiveness. It must be underlined that this project has a much broader scope than just compensation. There will be benefits derived from better living and working conditions, continued support for training as well as clearer opportunities for career growth and professional development within MSC Cruises.

We will soon share with you a comprehensive communication plan to explain all the initiatives covered by this project to our crew members.

Meanwhile, we would be grateful if you could go ahead and share this message to our existing employees  to help us retain our talents.

We thank you in advance for your cooperation and we look forward to share with you all exciting changes in details by end of May.

Best Wishes,

HR & Product Development Team

On behalf of MSC Malta Seafarers Company Ltd.

0934 342 082
0934342082